Ексклюзиви
четвер, 12 грудня 2019 16:18

Бездомні реєструватимуть місце проживання за адресою закладів соцзахисту

Бездомні реєструватимуть місце проживання за адресою закладів соцзахисту
Запропоновані зміни спрямовані на захист прав найбільш незахищених верств населення: бездомних громадян, які не мають постійного місця проживання Фото: Создать мем

Верховна Рада дозволила бездомним особам реєструвати як своє місце проживання або перебування соціальні заклади, в яких вони отримують соціальні послуги.

За законопроект "Про внесення змін до закону України "Про свободу пересування та вільний вибір місця проживання в Україні (щодо надання притулку бездомним особам)" на засіданні в четвер у другому читанні проголосували 343 народних депутати, пише Інтерфакс-Україна.

Закон вдосконалить процедуру й умови надання адміністративних послуг бездомним та іншим особам, які не мають постійного місця проживання. Реєстрація місця проживання або перебування бездомної та інших осіб, що не має постійного місця проживання, здійснюється за адресою спеціалізованого соціального закладу, закладу соціального обслуговування і соціального захисту, в якому такій людині надаються соціальні послуги.

Подання заяви бездомної особи про реєстрацію місця перебування або проживання і зняття з реєстрації здійснює спеціалізований соціальний заклад, де цій особі надаються послуги.

Запропоновані зміни спрямовані на захист прав найбільш незахищених верств населення: бездомних громадян, які не мають постійного місця проживання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 12-річні хлопці заради розваги забили безхатька

"На сьогодні бездомні громадяни, які проживають у соціальних закладах, фактично позбавлені права реєструвати місце проживання в цих закладах, де вони отримують соціальні послуги. Законопроект виправляє цю ситуацію і надає можливість надавати соціальні послуги найбільш вразливим верствам населення відповідно до закону", - зазначив голова комітету з прав людини Дмитро Лубінець.

У Вінниці встановили перші підземні сміттєві контейнери. Вони облаштовані для роздільного сортування сміття. Контейнерами вже користуються на вулиці Льва Толстого та на розі вулиць Замостянська-Острозького. Не всі жителі ще розуміють, що перед тим, як викидати сміття його потрібно сортувати. І навіть це ще не все, тому що після сортування, необхідно обрати правильний контейнер: для сухих або вологих відходів.

Зараз ви читаєте новину «Бездомні реєструватимуть місце проживання за адресою закладів соцзахисту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути