вівторок, 12 квітня 2022 15:30

Спецтема: Війна Росії проти України

Без виплат і статусів: у росармії вигадують нові способи обдурити солдатів

Без виплат і статусів: у росармії вигадують нові способи обдурити солдатів
Російські солдати не отримують обіцяних виплат за війну. Фото: hyser.ua

Російські солдати не отримують обіцяних виплат за участь у війні з Україною. Попри це багато не зможе мати навіть статус "ветерана війни". Натомість влада РФ шукає нові способи, щоб змусити армійців воювати.

Детальніше про справи в російській армії розповіли в Головному управлінні розвідки України.

Військовослужбовці РФ із 47-ї танкової дивізії, що брали участь у боях проти України, не отримали додаткових виплат. Останні доплати, які мали, це 2% до окладу за "навчання" ще до початку війни.

І статус "ветерана" теоретично можуть надати тільки тим, хто зазнав поранень, лікувався в госпіталі та має офіційну фіксацію ушкоджень. Окупанти бомбардують командування зверненнями щодо доплат та набуття статусу, але ігнорують. Як наслідок, військовослужбовці не мають ані бажання, ані стимулу повертатися в зону бойових дій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Це в них у крові" - Кім охарактеризував російську армію

Додатковим аргументом відмовитися від участі у війні стала велика кількість тіл загиблих, які починають надходити в РФ. Щоб не сіяти паніку, командування наказало транспортувати їх невеликими партіями. Вважають, що так уникнуть проявів невдоволення та спротиву в окремих підрозділах, а також паніки серед місцевих громад.

Щоб не допустити масових звільнень через небажання брати участь у бойових діях, до військового контракту армії РФ додадуть положення про згоду на виконання завдань у районах воєнних дій незалежно від місця проведення.

Терористи 448-го мотострілецького полку дивізії скаржаться на проблеми з тиловим забезпеченням в Україні. Ідеться про окупантів із військових частин 12721 та 91704 (Клінці) зі складу 144-ї мотострілецької дивізії.

Зокрема звинувачують командира 144-ї дивізії, полковника Пєшкова Дмитра Володимировича. Мовляв, той не справляється зі своїми обов'язками. Їдять на передовий лише один раз на день, а через погане екіпірування частина особового складу обморозили кінцівки.

Зараз ви читаєте новину «Без виплат і статусів: у росармії вигадують нові способи обдурити солдатів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути