неділя, 16 січня 2011 14:12

Спецтема: Арабські революції

Безлади в Тунісі: демонстранти захопили іноземний цирк (ФОТО)

З туніського порту Сфакса намагаються вибратися артисти італійського цирку "Беллуччі" з Апулії. Понад 80 людей і велика група (50 особин) дресированих тварин блоковані в другому за величиною місті Тунісу, який вважається столицею туніського півдня. Цирк перебував у країні з новорічними гастролями.

Як повідомила адміністрація цирку-шапіто, його майданчик та підсобні приміщення зазнали нападу натовпу, трощити все на своєму шляху під час антиурядових демонстрацій. Закінчився корм для тварин, положення стає відчайдушним, йдеться в повідомленнях з Сфакса, отриманих італійськими ЗМІ. Під загрозою нападу - циркові фургони, складські приміщення та намети.

Співвласник цирку Аттіліо Беллуччі заявив, що після втечі з країни скинутого президента Бен Алі з цирку була знята поліцейська охорона: місцеві правоохоронці просто розбіглися. У Сфаксі перебувають не лише артисти, а й члени їхніх сімей, у тому числі маленькі діти. Одночасно в Тунісі перебувають два італійських розважальних "луна-парки".

Дирекція цирку "Беллуччі", одного з найпопулярніших на півдні Італії, звернулася до влади своєї країни з проханням зафрахтувати поромне судно для того, щоб вивезти персонал, звірів і устаткування з туніського порту. Міністр закордонних справ Франко Фраттіні доручив послу Італії П'єтро Бенассі забезпечити захист колективу і сприяти його доставку на батьківщину, повідомив ИТАР-ТАСС з посиланням на прес-служба італійського дипломатичного відомства.

Хвилювання людей незадоволених соціальною політикою держави почалися ще в кінці грудня і вилилися в державний переворот. Президент Зін аль-Абідін бен Алі управляв Тунісом з 1987 року і таємно втік з країни в Саудівську Аравію. З 15 січня обов'язки глави держави тимчасово покладаються на спікера нижньої палати парламенту Фуада Мбазаа. Він доручив прем'єр-міністру Мохамеду Ганнуші сформувати новий коаліційний уряд. За заявою нового глави держави, з політичних процесів в Тунісі не буде виключена жодна із сторін. Позачергові президентські вибори повинні, за рішенням Конституційної ради країни, відбутися протягом 60 днів.

Зараз ви читаєте новину «Безлади в Тунісі: демонстранти захопили іноземний цирк (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути