пʼятниця, 07 листопада 2008 08:57

Берлусконі по-расистськи висловився про засмагу Обами

Опозиція не оцінила жарт прем"єр-міністра Італії про переможця президентських виборів в США. Як повідомило AssociatedPress, Сильвіо Берлусконі, зустрічаючись в четвер в Москві з Дмитром Медведєвим, оголосив, що у Барака Обами "є все, щоб мати з ним справу: він молодий, симпатичний і навіть засмаглий".

Bloomberg повідомляє, що Вальтер Вельтроні (WalterVeltroni), лідер лівоцентристської Демократичної партії в Італії, закликав Берлуськоні якнайскоріше принести Обамі офіційні вибачення. За словами Вельтроні, якого вважають європейським однодумцем Обами, жарт прем"єра завдав "серйозної шкоди іміджу і гідності нашої країни на міжнародній арені". Обама, як відомо, стане першим негром на посту президента США, і в словах Берлусконі можна угледіти расистський підтекст.

З посиланням на італійські агентства новин AP передає, що Берлусконі виступив в захист своїх слів. Він назвав ремарку про засмагу "великим компліментом" і здивувався негативній реакції критиків: "Якщо вони грішать нестачею відчуття гумору, тим гірше для них". У іншій заяві прем"єр назвав критиків "імбецилами, яких стало дуже багато". Берлусконі, який славиться різкими або неоднозначними заявами, відомий також тим, що ретельно стежить за своєю зовнішністю і підтримує у себе штучну засмагу.

Зараз ви читаєте новину «Берлусконі по-расистськи висловився про засмагу Обами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути