четвер, 05 грудня 2013 00:49

Беркутівцям дають горілку і трамадол — Волинець

Беркутівцям дають горілку і трамадол — Волинець

Основну частину учасників масової акції на підтримку президента в Донецьку 4 грудня склали гірники. Вони говорили, що приїхали у власний вихідний або після робочої зміни.

А Андрій Шишацький, голова Донецької ОДА та голова обласної організації Партії регіонів, запевнив, що профспілки шахтарів самі звернулися до партії з проханням підтримати уряд і Віктора Януковича на "регіональному" мітингу.

Його учасники дружно засудили Євромайдан і позицію депутатів західних областей України. Гаряче схвалили курс уряду. У зв'язку з цим Gazeta.ua звернулася за коментарем до Михайла Волинця, який є керівником одного з гірняцьких профспілок — головою Незалежної профспілки гірників України (НПГУ) і очільником Конфедерації вільних профосоюзов України.

"Шахтарі, які виступали на підтримку Януковича, думають в першу чергу про свої родини, - каже Волинець. - Вони не знають, як прогодувати дітей. Розуміють, що завтра можуть втратити шматок хліба. Їхні шахти розграбовані і доводяться до закриття".

За словами Волинця, шахтарі опускаються в шахту для прохарчування сім'ї і те, що між змінами цих людей відвезли до Донецька, не означає, що гірники підтримують владу.

"Їм відомо, що ця влада привела до розвалу економіку і зниження рівня життя найманої праці. Вбила їхню віру в те, що життя можна змінити на краще. Шахтарі не вірять жодним політикам. Їм урізують зарплату і в той же час загрожують: "Будеш відкривати рот, втратиш роботу", - пояснив громадський діяч.

Він уточнив, що заборгованість по соціальних виплатах перед населенням країни склала 2,6 млрд грн.

"Знижуються доходи, зростає безробіття — це стосується кожної працюючої людини, і найближчим часом ситуація не стане краще. Тому ми задіяні у всеукраїнському страйку", - зазначив Волинець.

Активіст підкреслив, що НПГУ ухвалив рішення про участь в акціях протесту одноголосно.

"Зараз у Києві багато гірників з Луганщини і Донеччини, але СБУшники йдуть до їхніх дружин, матерів — тиснуть, змушують дзвонити і викликати протестувальників назад додому. Багато шахтарів обурені діями тих нелюдів, які наздоганяли за кілометр від Банкової або від Майдану і нещадно били протестувальників. Таке було тільки під час монголо-татарського ярма", - підкреслив він.

"Стверджую, що беркутівцям дають горілку, а деякі сидять на трамадолі. Так що про жодну людяність при розгонах мирних акцій йтись не може. І ми розуміємо, що провокації на Банковій влаштовували ті ж переодягнені спецназівці", - сказав Волинець.

За його словами, вже сьогодні планується чергове побоїще.

"Як глава НПГУ я попереджаю: ми піднімемо свій робочий рух, звернемося до міжнародного профспілковому руху — якщо ці нелюди почнуть застосовувати зброю. І ми розуміємо, що відставка Азарова призведе тільки до його заміни на Арбузова. За все, що відбувається в країні відповідальність лежить на Януковичі", - підсумував Волинець.

Зараз ви читаєте новину «Беркутівцям дають горілку і трамадол — Волинець». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

19

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути