пʼятниця, 27 грудня 2013 19:07

"Беркут захищає багатих від бідних" - львів'яни пікетували будівлю обласної міліції
11

Фото: Фото: Ольга Швед

У Львові 27 грудня з 16:00 активісти "Громадського опору", до яких долучилися студенти і перехожі, пікетували ГУ МВСУ у Львівській області на площі Григоренка.

Кілька десятків хлопців та дівчат протестували проти політичних репресій та свавілля міліції. Вони тримали в руках плакати із надписами "Міліція з уродом", "Банду геть", "Геть міністрів - геть капіталістів", "Наша зброя - солідарність", "Беркут захищає багатих від бідних" та національні і червоно-чорні прапори. Стільки ж міліціонерів вийшли на вулиці подивитися на пікет. Чоловіки у цивільному знімали його на портативну камеру.

"Янукович на днях передав заходу України великий привіт. І вже з того часу почався тиск на львівських активістів, учасників майдану і тих, хто чинить опір. Ми протестуємо проти цього. Ми не "фізичні особи", як нас називають правоохоронці, а ми - громадяни України, як і вони. А їхнє завдання - захищати народ", - каже організатор акції, який назвався Зеноном.

Окрім пікету організували і невеликий перформанс. Хлопець в імпровізованому одязі міліціонера бив та знущався над іншим, вдягненим як звичайний українець. У нього на грудях був приклеєний плакат: "Я говорю правду". Цим самим організатори протестували проти "вибивання" свідчень правоохоронцями, залякування та перекручування фактів.

Наостанок активісти пронесли перед міліціонерами, які спостерігали за мітингом, вудки із прикріпленими грошовими купюрами. За задумом, це мало привернути увагу міліції і залучити їх за допомогою грошей на бік народу. Тривав пікет півтори години.

Зараз ви читаєте новину «"Беркут захищає багатих від бідних" - львів'яни пікетували будівлю обласної міліції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

23

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути