неділя, 07 жовтня 2007 16:49

Березовський особисто спіймав Абрамовича, щоб вручити повістку до суду

Борис Березовський особисто вручив Роману Абрамовичу повістку до суду, пише в неділю британська газета The Daily Mail. За даними видання, Березовський вважає, що його колишній партнер у трьом великих російських компаніях залишився винен йому близько п`яти мільярдів фунтів стерлінгів. Британська судова система дозволяє такі повістки вручати власноруч, щоб прискорити процес, проте Березовському не вдавалося зробити цього вже біля півроку.

Як зазначає газета, те, що відбувалось у п`ятницю на одній з вулиць Лондона, скоріше нагадувало сцену з детектива, ніж процесуальну формальність. Березовський, здійснюючи покупки в магазині Dolce & Gabbana, побачив у сусідньому магазині Hermes Абрамовича, і негайно послав своїх охоронців по необхідні папери в лімузин. Після цього Березовський пішов у магазин, але охоронці Абрамовича йому перешкодили. Поки відносини з ними з`ясовували охоронці Березовського, тому вдалося пройти до колишнього партнера.

Березовський простягнув Абрамовичу документи, сказавши: "У мене для тебе подаруночок. Це тобі від мене", пише Daily Mail. Проте Абрамович забрав руки за спину, і документи впали на підлогу.

Усе це було зазнято камерою відеоспостереження магазину, і за двадцять хвилин адвокати Березовського зажадали запис, щоб надати його як доказ Верховному судові, де розглядатиметься позов.

В інтерв`ю ізраїльському інформаційному агентству "Курсор" Березовський підтвердив, що викладене газетою справді мало місце. Олігарх пояснив, що справа стосується трьох компаній - ОРТ, "Сибнефть" і "Російського алюмінію". За його словами, суть позову в тому, що "Абрамович разом з Путіним і Волошиним шляхом шантажу та інших протиправних дій відлучили мене від законного бізнесу". Коментарів від прес-служби Абрамовича одержати не вдалося, зазначає "Курсор".

У липні 2005 року Березовський заявляв, що він і Бадрі Патаркацишвілі одержали приблизно по одному мільярду доларів від продажу Роману Абрамовичу своїх часток у "Сибнефти", "Російському алюмінії" і ОРТ. Позов до Абрамовича у Великобританії він почав готувати тоді ж, вважаючи, що ця сума значно нижча за реальну вартість проданих паперів. Лента.ру

Зараз ви читаєте новину «Березовський особисто спіймав Абрамовича, щоб вручити повістку до суду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути