середа, 03 листопада 2010 17:43

Берегове на Закарпатті перейменували на Берегсаз

Берегове на Закарпатті перейменували на Берегсаз
31 жовтня у місті Берегове на Закарпатті паралельно з місцевими виборами відбувся референдум про зміну назви міста з української на угорську – на Берегсаз.

Як повідомив 3 листопада голова Закарпатської обласної організації ВО "Свобода" Олег Куцин, офіційних результатів референдуму ще немає, але, за попередніми даними, у ньому взяло участь близько 51% городян, що мають право голосу.

О.Куцин повідомив, що, за попередніми даними, за перейменування Берегове проголосувало 52% тих, хто взяв участь у референдумі, проти – 48%.

"Ми вважаємо, що референдум відбувся з порушеннями закону, тому оскаржуємо його. 2 листопада подали скаргу в обласну ТВК, а після офіційних результатів, які чекаємо до суботи, будемо подавати скаргу в прокуратуру", - заявив О.Куцин.

За словами "свободівця" виявлено три процедурні порушення. По-перше, бюлетені були надруковані і українською, і угорською, а не виключно державною мовою. По-друге формулювання питань українською і угорською не було ідентичним, а по-третє, пропозиції відповідей "так" і "ні" пропонувалося не закреслити, а відзначити "галочкою", що теж не відповідає вимозі закону.

За інформацією, наданою в Берегівській міській ТВК, референдум, який проходив у Береговому в один день з місцевими виборами, відбувся. За зміну назви м. Берегове з української на угорську Берегсас проголосувало 4688 мешканців міста, проти — 4358. Недійсними визнано 332 бюлетені.

Як наголошують у Берегівській міській ТВК, це попередні дані, оскільки ще не надішли всі протоколи з дільниць.

Zaxid.net

Зараз ви читаєте новину «Берегове на Закарпатті перейменували на Берегсаз ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

13

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути