пʼятниця, 07 вересня 2012 13:58

Бенедикт XVI подарував Львову папську вервицю

Бенедикт XVI подарував Львову папську вервицю
Папа Римський Бенедикт XVI. Фото: lichnosti.net

Завтра у Львові розпочнуться святкування 600-ліття перенесення столиці латинських архієпископів з Галича до Львова. Очолити святкування спеціально прибув кардинал Йозеф Томко, особистий представник Папи Римського Бенедикта XVI.

"Цей ювілей не залишиться непоміченим Ватиканом і особисто Святійшим Отцем. Щоб підкреслити важливість ювілею, а також, щоб показати своє сентиментальне ставлення до України, Папа Римський Бенедикт XVI прислав мене, як свого спеціального делегата, і попросив передати вітання і благословення для вірних Римо-католицької церкви і загалом для усіх вірних інших релігій, які проживають у Львові", - розповів під час прес-конференції у Львові кардинал Йозеф Томко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Папа Римський затвердив нового главу українських греко-католиків

Завтра з нагоди ювілею кардинал не просто передасть привітання вірним від Папи, а й особливий подарунок, який Святійший Отець передав з цієї нагоди. Церемонія передачі відбудеться об 11.00 під час святої меси у Архикатедральному соборі Успіння Присятої Діви Марії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Папа Бенедикт XVI їздив Мексикою у сомбреро

"Перш за все буде прочитано послання вірним від Папи Римського Бенедикта XVI, а також Святійший Отець, підкреслюючи свою духовну присутність, передав папську вервицю іконі Матері Божій, яка знаходиться в Латинській катедрі", -- наголосив архієпископ Мечислав Мокшицький, митрополит Львівський римо-католицької церкви.

Зараз ви читаєте новину «Бенедикт XVI подарував Львову папську вервицю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути