пʼятниця, 01 серпня 2008 14:24

Білорусія вимагає перегляду цін на російський газ

Білорусія наполягає на перегляді цін на газ, що поставляється з Росії. Про це повідомляє агентство "Інтерфакс" з посиланням на заяву першого заступника прем"єр-міністра Білорусії Володимира Семашко. Білоруська сторона пропонує підписати додаткову угоду до договору про ціноутворення по газу.

За словами Семашко, відбулася істотна зміна обставин, оскільки при підписанні попередньої угоди сторони керувалися прогнозом Росії, що припускає зниження цін на нафту. Проте в умовах зростаючої вартості енергоресурсів в світі Білорусію може чекати різке зростання цін на газ. У свою чергу, в "Газпромі" підкреслили, що ціна для Білорусії зараз розраховується по "найкомфортнішій" формулі серед країн СНД.

Зараз газ з Росії до Білорусії поставляється за ціною в 127,9 долара за тисячу кубометрів. На початку року ціна для білоруської сторони складала 119 доларів за тисячу кубометрів.

Нагадаємо, в квітні рада директорів "Газпрому" схвалила підвищення цін на газ для країн СНД і Балтії до середньоєвропейського рівня. Очікується, що в 2009 році ціни на газ піднімуться до 300 доларів за тисячу кубометрів.

"Газпром" веде переговори зі своїми партнерами в країнах СНД з приводу підвищення цін на газ з 2006 року. Так, для України ціна на паливо в 2008 році складе 179,5 долара за тисячу кубометрів.

Зараз ви читаєте новину «Білорусія вимагає перегляду цін на російський газ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути