понеділок, 12 серпня 2013 02:55

Батько Сноудена отримав російську візу

Батько Сноудена отримав російську візу
Фото: Associated Press

Батько колишнього співробітника ЦРУ Едварда Сноудена, що добився тимчасового політичного притулку в РФ, отримав російську візу. Про це повідомляє ABC News.

Коли він планує відвідати сина, Лон Сноуден (Lon Snowden) не повідомив. Разом зі Сноуденом-старшим візу отримав адвокат Брюс Фейн (Bruce Fein). Сноуден і Фейн також заявили, що не мали можливості поговорити з Едвардом Сноуденом відтоді, як він залишив Сполучені Штати.

Запрошення приїхати до Росії на початку серпня відправив родичам Сноудена правозахисник і адвокат Анатолій Кучерена. 5 серпня видання The Wall Street Journal повідомляло, що Сноуден-старший і Фейн подали документи у візовий центр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Президент і прем'єр Грузії поскандалили під час прийому на борту американського військового корабля

Про надання Сноуденом тимчасового притулку в Росії стало відомо 1 серпня 2013. Після цього він покинув транзитну зону "Шереметьєво", де перебував з 23 червня. Місцезнаходження Сноудена в цілях його безпеки не розкривається. Його американський паспорт був анульований відразу по прильоту до Москви. У США Сноудена звинувачують у розголошенні державної таємниці.

На початку червня 2013 Сноуден передав журналістам секретні матеріали Агентства національної безпеки США (АНБ), зокрема, про програму стеження PRISM. Ця програма дозволяє спецслужбам відстежувати приватну електронну переписку і телефонні дзвінки. Публікації в ЗМІ, засновані на інформації Сноудена, викликали серйозний резонанс у США та інших країнах світу.

Зараз ви читаєте новину «Батько Сноудена отримав російську візу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути