пʼятниця, 27 листопада 2009 15:08

Баррозу завершив формування Єврокомісії

Баррозу завершив формування Єврокомісії

Формування Єврокомісії нового складу завершене. Про це заявив сьогодні її голова Жозе Мануел Баррозу, представляючи свою нову команду на період 2009-2014 рр.

У новому складі ЄК залишаться 13 єврокомісарів з колишнього складу комісії, проте всі вони змінять портфелі, за винятком самого глави Єврокомісії.

"За десять років єврокомісар легко може втомитися від свого досьє, тому я вважаю за необхідне зміну повноважень. Проте це не відноситься до глави Єврокомісії. Він працює зі всіма єврокомісарами і країнами співтовариства і ніколи не втомлюється", - сказав Баррозу.

У комісії 27 єврокомісарів - за кількістю країн ЄС, включаючи главу Єврокомісії португальця Баррозу і верховного представника ЄС із закордонних справ та політики безпеки британку Кетрін Ештон.

Єврокомісаром з енергетики став німець Гюнтер Еттінгер, питаннями торгівлі займеться бельгієць Карел де Гюхт, чех Стеван Фуле стане єврокомісаром з розширення та політики сусідства, питаннями внутрішнього ринку займеться француз Мішель Барньє. Єврокомісаром з юстиції, фундаментальних прав та громадянства стане Вівіан Редінг (Люксембург), а фінн Оллі Рен, який займався розширенням в минулій Єврокомісії, отримає досьє з економічних та фінансових питань. Представник Нідерландів Нелі Крус отримає новий пост в Єврокомісії, відповідальний за розвиток "електронного вимірювання" ЄС.

Єврокомісія нового складу повинна приступити до виконання своїх обов"язків на початку наступного року, після того, як її склад в січні затвердить Європарламент.

ПРАЙМ-ТАСС

Зараз ви читаєте новину «Баррозу завершив формування Єврокомісії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути