Ексклюзиви
неділя, 11 серпня 2024 10:00

"Бандеровцы в Курской области расстреляли беременных мальчиков в трусиках" - найкращі меми тижня
21

Цього тижня у соціальних мережах найбільше відреагували на повідомлення про просування українських сил у Курській області Російської Федерації.

Gazeta.ua зібрала найцікавіше.

7 серпня росіяни заявили, що українські війська увійшли у Курську область і закріпилися у прикордонній зоні. Російський диктатор Володимир Путін заявив про "масштабну провокацію".

Американський Інститут вивчення війни (ISW) повідомив, що українські сили просунулися на 10 км углиб Курської області

ЗМІ опублікували супутникові зображення після удару по російському складу з озброєнням і технікою під Курськом, а видання The Washington Post повідомило, що Україна взяла під контроль газовимірювальну станцію "Суджа" у Курській області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ракети Stinger і боєприпаси для HIMARS: США оголосили про нову допомогу Україні

9 серпня Генеральний штаб Збройних сил України повідомив, що Сили оборони України успішно уразили російський військовий аеродром і засоби ППО у Липецькій області РФ.

Аналітичний проєкт DeepState опублікував відео, відзняте росіянином, на якому - розбита колона машин російських військ зі знищеним особовим складом у селі Жовтневе Курської області.

Президент України Володимир Зеленський повідомив про спеціальні далекобійні операції. "Дуже результативні дії", - сказав Зеленський.

Також цього тижня з'явилися повідомлення про поранення російського пропагандиста Євгенія Поддубного. Повідомлялося, що Поддубний знімав репортаж у Курській області про бої у Суджанському районі. Спочатку росіяни заявляли, що Поддубного ліквідували.

Згідно з міжнародним правом, Україна має законне право захищатися, в тому числі завдаючи ударів по російському агресору на території РФ, сказали у Європейському Союзі.

Українські війська можуть застосовувати німецьку зброю у Курській області, включаючи танки Leopard, сказав голова комітету з питань оборони Бундестагу Маркус Фабер.

30 липня було успішно уражено нафтобазу ворога "Логістичний центр №43" у населеному пункті Вози Курської області. На нафтобазі виникла пожежа, повідомив Генеральний штаб ЗСУ.

Перед цим було завдано удару по тягових електропідстанціях у Курській області.

Зараз ви читаєте новину «"Бандеровцы в Курской области расстреляли беременных мальчиков в трусиках" - найкращі меми тижня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути