четвер, 19 квітня 2007 10:40

Багдад: шість терактів, більше 200 загиблих

В результаті шести терактів в Багдаді в середу загинули більше 200 чоловік, сотні отримали поранення. Не дивлячись на безпрецедентні заходи останніх двох місяців по наведенню ладу, за цей час жертвами насильства в місті, включаючи поранених, стали більше двох тисяч чоловік.

У чотирьох з шести терактів використовувалися начинені вибухівкою автомобілі. До найбільшої кількості жертв привів вибух замінованого автомобіля на ринку в районі переважно шиїта Садрія. Там загинули близько 140 іракців, 150 отримали поранення. Вибух був такої сили, що від машини практично нічого не залишилося. Серед загиблих - багато жінок і діти. Прибулі на місце трагедії американські військовослужбовці були вимушені рятуватися втечею від граду каменів, який обрушили на них розгнівані іракці. Цей теракт став наймасштабнішим з початку іракської кампанії в 2003 році, повідомляє ІТАР-ТАРС.

До цього замінований автомобіль був підірваний на в"їзді до шиїтського кварталу Мадінат-Садр на околиці Багдада, біля приватної лікарні. Від цього вибуху загинули 35 чоловік, і десятки отримали поранення. "Пекельна машина" спрацювала в кварталі шиїта Каррада в центрі міста - загинули 11 чоловік. Стільки ж стали жертвами трьох терактів в інших частинах столиці. Також в результаті нападу 18 квітня в Багдаді загинули четверо поліцейських.

Прем"єр-міністр Іраку Нурі аль-Маліки назвав організаторів теракту "вампірами" і "солдатами сатани" і розпорядився узяти під варту високопоставленого військового, який відповідав за безпеку в Садрії. Як підозрюють іракська влада, за подіях в середу вибухами, так само як і за більшістю терактів проти населення шиїта, стоїть "Аль-Каїда".

Одночасно в Організації Об"єднаних Націй серйозно стурбовані неухильним погіршенням умов життя цивільного населення через ескалацію насильства. Зокрема, міські служби навіть не встигають збирати з мостових жертв чергових терактів, і матері вимушені вести дітей в школу повз тіла загиблих. За даними експертів, щомісячно країну залишають 50 тисяч біженців, повідомляє Newsru.
Зараз ви читаєте новину «Багдад: шість терактів, більше 200 загиблих». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути