Ексклюзиви
четвер, 25 вересня 2008 15:19

Багапш і Кокойти попросили у Лукашенка визнання

Президент Абхазії Сергій Багапш і керівник Південної Осетії Едуард Кокойти звернулися до свого білоруського колеги Олександра Лукашенка з проханням про визнання незалежності республік, повідомляє "Інтерфакс". Раніше Лукашенко заявляв про готовність визнати Абхазію і Південну Осетію, проте президент Білорусії пообіцяв зробити це після парламентських виборів.

Про листи з проханнями про визнання розповіли співробітники прес-служби президента Білорусії. Судячи з їх слів, на прохання Багапша і Кокойти Лукашенко відповів ввічливою відмовою: "Головам Абхазії і Південної Осетії направлені відповіді з викладом позиції білоруської сторони з даного питання", - відзначили в прес-службі розділи держави.

Зараз Абхазія і Південна Осетія вважаються незалежними республіками тільки в двох країнах: Росії і Нікарагуа. США, країни ЄС і Грузія вважають обидві республіки частиною грузинської території.

Зараз ви читаєте новину «Багапш і Кокойти попросили у Лукашенка визнання». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути