понеділок, 20 серпня 2007 12:02

Язичники та скінхеди побилися з православними в день Преображення Господня в Києві

Біля Десятинної церкви в Києві відбулася бійка православних і язичників-вогнепоклонників, повідомили в прес-службі Української православної церкви (Московський патріархат).

За даними прес-служби, в неділю, в свято Преображення Господня, до закінчення служби "стали підтягатися люди у вишиванках (ритуальний одяг язичників), потім підійшов загін з 20 чоловік бритоголових скінхедів".

Православні викликали підкріплення і міліцію. "Але поки вона приїхала, почалася бійка, один із прихожан був побитий кастетами і отримав важкі черепномозкові травми.

Охоронець однієї з прихожанок, яка була на службі, зробив постріл у повітря, а потім гумовою кулею ранив одного з нападників. Ним виявився язичник з Одеси, що прибув для захоплення храму", — повідомляє УПЦ МП.

Прес-служба повідомляє, що православним вдалося витіснити нападаючі до історичного музею. "Але до них на допомогу прийшла ще одна група молодчиків з емблемами свастики. Бійка продовжувалася вже з ними і закінчилася з приїздом міліції, яка затримала близько двох десятків нападників", — повідомляє прес-служба церкви.

"У нападі на храм окрім язичників і філаретівців (віруючі УПЦ Київського патріархату, главою якої є Філарет) також брали участь уніати, які принесли газети, що рекламували колишнього народного депутата Тягнибока (Олег Тягнибок очолює націоналістичне Всеукраїнське об"єднання "Свобода")", — стверджує УПЦ МП.

У Центрі громадських зв"язків ГУ МВС України в Києві агентству підтвердили, що в неділю біля входу в Національний музей історії чоловік отримав вогнепальне поранення.

"Відбувся конфлікт між віруючими, а група з 15-20 молодих людей спортивного вигляду спробувала спровокувати бійку", — повідомили в міліції.

За даними ЦГЗ, один із чоловіків отримав забій головного мозку і перелом основи черепа. Інший учасник подій зробив попереджувальний і прицільний постріли гумовими кулями з пістолета "Форт-17", унаслідок чого інша людина отримала поранення в область грудної клітини.

"Після стрілянини всі розбіглися. За фактом здійснення хуліганства групою осіб порушена кримінальна справа", — зазначили в ЦГЗ, пише Інтерфакс.

Зараз ви читаєте новину «Язичники та скінхеди побилися з православними в день Преображення Господня в Києві». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

18

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути