понеділок, 28 грудня 2020 19:36

Азербайджан та Вірменія обмінялися полоненими

Азербайджан та Вірменія обмінялися полоненими
Країни провели обмін полоненими. Фото: Reuters

Азербайджан та Вірменія провели черговий обмін полоненими.

Так, двоє азербайджанців, які перебували в полоні, доставили в Баку, а четверо вірмен - в Єреван. Про це повідомляє ТАСС.

"В цілях реалізації тристоронньої заяви лідерів Росії, Азербайджану і Вірменії від 9 листопада 2020 року здійснено черговий обмін полоненими", повідомив командувач російським миротворчим контингентом генерал-лейтенант Рустам Мурадов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Нагірному Карабасі поновилися бойові дії - ЗМІ

Він наголосив, що російські миротворці і надалі сприятимуть виконанню тристоронньої угоди.

У понеділок віце-прем'єр Вірменії Тигран Авінян повідомив про повернення на батьківщину за посередництва Росії і Міжнародного комітету Червоного Хреста чотирьох вірменських полонених.

Влітку 2020 року загострився конфлікт в районі Нагірного Карабаху між Азербайджаном з одного боку, а також Вірменією і армією самопроголошеної Нагірно-Карабахської республіки (НКР) - з іншого. В кінці вересня в регіоні почалися масштабні бойові дії. Вони тривали з 27 вересня по 9 листопада. Прем'єр Вірменії і президенти Азербайджану і Росії 9 листопада підписали договір про повне припинення вогню в Нагірному Карабасі з 10 листопада.

Згідно з цим документом, війська Азербайджану і Вірменії залишаються на займаних ними позиціях. Баку отримав контроль над трьома районами в регіоні - Агдамському на сході і Кельбаджарському і Лачинському на заході. Уздовж лінії зіткнення в Нагірному Карабасі і вздовж коридору, що з'єднує Карабах з Вірменією, були розміщені російські миротворці. Транспортне сполучення в регіоні контролює Прикордонна служба ФСБ Росії.

Зараз ви читаєте новину «Азербайджан та Вірменія обмінялися полоненими». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути