вівторок, 20 листопада 2007 12:30

Азербайджан припинив поставляти газ до Грузії

 Державна нафтова компанія Азербайджану (ДНКАР) припинила поставляти газ власного виробництва до Грузії. Про це повідомив віце-прем"єр азербайджанського уряду Ягую Ейюбов.

За даними Ейюбова, закінчення постачань викликане тим, що Азербайджан отримав у 2007 році менше газу з родовища Шах-Деніз, ніж планував, а також скороченням обсягів попутного газу, що отримується від Азербайджанської міжнародної операційної компанії з блоку Азері-Чираг-Гюнешлі.

У 2008 році постачання газу до Грузії з Азербайджану будуть продовжені, якщо родовище Шах-Деніз вийде на потужність у вісім мільярдів кубометрів газу на рік, повідомив Ейюбов. У 2007 році очікується, що родовище зможе дати тільки два мільярди кубометрів.

Азербайджан поставляв до Грузії близько 1,3 мільйона кубометрів газу на  день за ціною у 120 доларів за тисячу кубометрів. У 2007 році постачання кілька разів припинялися, оскільки контракт був розрахований тільки на перший квартал 2007 року. Проте Грузії кілька разів вдавалося продовжувати угоду. Постачання з Азербайджану Грузії необхідні, щоб зменшити залежність від російського газу, повідомляє "Интерфакс".

Зараз ви читаєте новину «Азербайджан припинив поставляти газ до Грузії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути