середа, 31 серпня 2011 11:54

Азаров занепокоєний здоров'ям школярів і хоче ввести поглиблені медогляди

Азаров занепокоєний здоров'ям школярів і хоче ввести поглиблені медогляди

З наступного року для дітей шкільного та дошкільного віку введуть поглиблені медичні огляди. Про це сказав прем'єр-міністр Микола Азаров перед початком урядового засідання.

"58% дітей хворі і, в першу чергу, на серцево-судинні захворювання, - передав він слова медичної сестри харківської школи №62, яку відвідав учора. - Жахливо, що у нас діти помирають на уроках фізкультури і те, не через надмірні навантаження. Тому на перший план треба поставити питання поглиблених періодичних медоглядів у школах та дитсадках".

За словами Азарова, відповідну програму розроблять Міністерство охорони здоров'я та Міносвіти.

"Але здоров'я нашх дітей залежить не тільки від якості медзабезпечення, - переконаний Азазров. - Є ще проблема нераціонального і незбалансовного харчування дітей. Не меншої проблемою є й малорухливий спосіб життя".

За його словами, до урядових документів на сьогодні долучили концепцію програми розвитку фізичної культури та спорту на 2012-2016 роки

"Є ще одне питання, яке не можна замовчувати, - обурився Азаров. - Від мовчанки воно не зникне. Українські діти рано починають палити та споживати алкоголь. Тут перша роль сім'ї, але й важлива роль вчителя, бо школа має виховувати високоосвіченних, високоморальних громадян".

Окрім того, Азаров сказав, що Міносвіти запропонувало работодавцям надати вихідний для батьків першокласників, для того, щоб вони могли піти на свято Першого дзвоника зі своїми дітьми.

Зараз ви читаєте новину «Азаров занепокоєний здоров'ям школярів і хоче ввести поглиблені медогляди». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути