середа, 02 березня 2011 10:52

Азаров потурбувався про знеболювальне для тварин

Азаров потурбувався про знеболювальне для тварин

Уряд має намір дозволити ветеринарам ще до п'яти місяців користуватись кетаміном.

Про це сьогодні заявив прем'єр-міністр Микола Азаров, відкриваючи засідання уряду, повідомляє кореспондент Gazeta.ua.

"Реагуючи на численні звернення представників нашої ветеринарної медицини, ми розглянемо постанову Кабінету міністрів, яка відтермінує використання, як психотропної речовину, препарату кетамін. Тобто ветеринари можуть продовжити використання цієї речовини для знеболення тварин під час операцій. Отримання дозволу на використання кетаміну продовжимо на три місяці, а юридичним - на пять", - сказав Азаров.

Він вважає, що цього часу цілком достатньо аби отримати спеціальний дозвіл на використання кетаміну у роботі. "Тим більше, що дозвільні органи будуть готові давати відповідні рішення протягом доби. Це їм пряма вказівка", - додав чиновник.

Нагадаємо, що для того, щоб ветеринари могли використовувати кетамін у клініки має бути сейф або охорона. Після того, як кетамін заборонили, лікарі використовували інші препарати для анестезії, які лише робили тварину нерухомою, але не мали знеболювального ефекту.

Раніше у межах боротьби з наркоманією Кабінет міністрів України видав постанову, згідно якої до списку психотропних засобів потрапив препарат кетамін, який використовують у своїй практиці ветеринарні лікарі для загальної анестезії тварин. Після внесення змін до постанови ветеринари забили на сполох, адже кетамін – один з найдоступніших препаратів для анестезії чотирилапих.

Слід зазначити, що кетамін – це галюциногенний наркотик синтетичного походження. Кетамін гідро-хлорид – анестетик, блокуючий нервові закінчення без пригнічення дихання та кровообігу.

Зараз ви читаєте новину «Азаров потурбувався про знеболювальне для тварин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути