четвер, 08 липня 2010 16:32

Азаров і Табачник прийшли на похорон екс-ректора університету Шевченка (ФОТО)
15

Фото: Фото: Тарас Подолян/Gazeta.ua

7 липня на Байковому цвинтарі поховали колишнього ректора Національного університету ім. Тараса Шевченка Віктора Скопенка. Прощатися з покійним у Національній академії наук прийшли Микола Азаров, Дмитро Табачник, Олександр Мороз, Петро Симоненко, Борис Патон, В'ячеслав Кириленко та ректор Московського університету ім. Ломоносова Віктор Садовничий. З першого на другий поверх, де знаходилася труна з покійним, вишикувалася кількаметрова черга.

"Це був мій ректор. Під час його керівництва я поступав та закінчував університет. Він був жорстким, але справедливим. Для всіх був великим авторитетом. При ньому ухвалили статут університету, постало студентське самоврядування. Саме за керівництва Віктора Васильовича належним чином було пошанована українська мова", - сказав кореспонденту Gazeta.ua В'ячеслав Кириленко.

"Віктор Васильович керував вузом у складний час. Після розвалу Радянського Союзу почала розвалюватися і система освіти. Багато викладачів тоді звільнялося із державних закладів і переходили працювати до приватних. Було безгрошів'я, люди намагалися їздити на заробітки в інші країни. Але йому вдалося зберегти університет та викладацький склад", - поділився директор Інституту журналістики Володимир Різун.


Зараз ви читаєте новину «Азаров і Табачник прийшли на похорон екс-ректора університету Шевченка (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути