пʼятниця, 08 квітня 2011 15:31

Азаров дав грошей на дитячі книжки на мовах нацменшин

Азаров дав грошей на дитячі книжки на мовах нацменшин

Кабінет міністрів України затвердив постанову, реалізація якої дозволить забезпечити учнів початкової школи, які навчаються мовами національних меншин, літературою для позакласного читання рідною мовою.

Як повідомляє Прес-служба Міністерства освіти і науки, молоді та спорту в п'ятницю, постанова "Про затвердження Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для здійснення заходів з реалізації Європейської хартії регіональних мов або мов меншин" була підписана 6 квітня.

За словами заступника Міністра освіти і науки, молоді та спорту Бориса Жебровського, "використання книги у навчально-виховному процесі буде сприяти активізації роботи з виховання у молодого покоління любові до Батьківщини, шанобливого ставлення до рідної мови і культурних цінностей українців і представників інших національностей".

У прес-службі відомства також відзначають, що в 2010 році були надруковані і розподілені по шкільним бібліотекам тиражі книги "Казки єдиної родини" угорською, румунською, молдовською та кримськотатарською мовами, а в 2011 році - також російською, болгарською, гагаузькою та польською мовами.

Зараз ви читаєте новину «Азаров дав грошей на дитячі книжки на мовах нацменшин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути