четвер, 15 жовтня 2009 16:54

Аятолла Алі Хаменеї живий - іранські дипломати

Аятолла Алі Хаменеї живий - іранські дипломати

Представники іранського посольства у Вірменії заявили Panorama.am, що духовний лідер Ірану аятоллаАлі Хаменеї живий, а поширені опозицією повідомлення про його смерть не відповідають дійсності. Дипломати назвали ці чутки "наклепом".

Тим часом дипломати з посольства Ірану в Москві відмовилися коментувати чутки про смерть Хаменеї. Проте джерело в Тегерані також заявило агентству, що Алі Хаменеї живий. Про це повідомляє ИТАР-ТАСС

15 жовтня джерела в іранській опозиції розповсюдили повідомлення про те, що 70-річний аятолла Алі Хаменеї помер 14 жовтня з природних причин. Згідно чуток, він був терміново госпіталізований ще в понеділок. За однією з версій, Хаменеї перебуває в комі, до нього пускають тільки лікаря і сина.

Як непрямі докази смерті Хаменеї опозиціонери приводять відомості про те, що ведучі державних програм одягнені в траур, будівлі держустанов в Тегерані драпірують чорною тканиною, а вулиці іранських міст патрулюють у посиленому режимі.

У випадку, якщо повідомлення про смерть Алі Хаменєї підтвердяться, іранським релігійним діячам належить вибрати нового духовного лідера. Офіційні особи в Тегерані поки не виступили з публічними заявами з приводу ситуації, що склалася. Чутки про смерть аятолли Алі Хаменеї виникали і раніше: так, ЗМІ повідомляли про його важку хворобу і смерть, коли на початку 2007 року він декілька тижнів не з"являвся на публіці.

Зараз ви читаєте новину «Аятолла Алі Хаменеї живий - іранські дипломати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути