пʼятниця, 27 вересня 2013 16:55

Автору відео "Давай, до побачення" дали 5 років

Автору відео "Давай, до побачення" дали 5 років
Фото: flnka.ru

Бакинський суд з тяжких злочинів засудив журналіста Гілала Мамедова до п'яти років позбавлення волі. Відбувати покарання головний редактор газети "Толиші Садо" буде в колонії суворого режиму, пише місцевий портал contact.az .

Суд визнав Гілала Мамедова винним за усіма інкримінованими статтями. Йому зокрема інкримінували державну зраду, розпалювання міжнаціональної ворожнечі та незаконну торгівлю наркотиками.

Коли суддя зачитав вирок, люди, які знаходилися в залі почали скандувати прокляття на його адресу. Сам Гілал Мамедов заявив, що " судити його може тільки Всевишній", і що він не має наміру просити про помилування. Адвокати засудженого вже заявили про намір подати апеляцію.

Журналіста звинуватили у тому , що в 1992 році був завербований іранськими спецслужбами, а пізніше активно сприяв проголошенню Талиш - Муганской республіки (вона була утворена в червні 1993 року на території семи південних районів Азербайджану і фактично припинила своє існування через два місяці). Гілал Мамедов був затриманий півтора роки тому. При затриманні у нього нібито виявили близько 33 грамів героїну.

Засуджений є активним учасником і одним з керівників Талишського національного руху. У країнах СНД він відомий як автор популярного ролика "Давай , до побачення !" , В якому відображена Мейхан - мовні імпровізації під музику.

Зараз ви читаєте новину «Автору відео "Давай, до побачення" дали 5 років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути