Ексклюзиви
вівторок, 18 липня 2006 15:25

Автор відомої скляної піраміди, архітектор Іо Мінг Пей перебудує Лувр

 

Американський архітектор Іо Мінг Пей знову працюватиме в Луврі. Директор музею Анрі Луаре доручив авторові знаменитої скляної піраміди нове завдання - пристосувати Лувр до кількості відвідувачів, яка постійно збільшується.

За останнє десятиріччя кількість відвідувачів найбільшого паризького музею невпинно росте. У 1993 році, коли для публіки було відкрите спроектоване Пеєм крило Richelieu (Рішельє), Лувр відвідувало менше 5 млн людей на рік. У 2005 році відвідувачів було вже 7 млн, а в 2010 році керівництво розраховує продати більше 9 млн вхідних квитків.

За словами Іо Мінг Пея, з того часу, як він на прохання президента Міттерана спроектував крило та фойє музею, над яким і здіймається відома піраміда, число відвідувачів збільшилося настільки, що фойє виглядає тепер "переповненим і жахливо тісним".

У розпорядженні американського архітектора буде 3 місяці, за цей час Пей повинен буде представити керівництву Лувру своє рішення з пристосування музею до зростаючого об"єму туристів, повідомляє NEWSru.

Зараз ви читаєте новину «Автор відомої скляної піраміди, архітектор Іо Мінг Пей перебудує Лувр». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути