середа, 21 серпня 2013 09:55

Автентичні прикраси гуцульщини демонструють на з'їзді діаспори у Львові
9

Фото: Фото: Євген Борісов

У Львові під час Х з'їзду світового конгресу українців у приміщенні львівської політехніки проводиться виставка авторських автентичних прикрас Гуцульщини, вишитих суконь та інших культурно-етнічних виробів.


"Це мої ручні роботи, які я роблю за давньою технологією, як це робили сотні років тому, - розповідає майстер з Коломиї Роман Тафійчук. - Вони з бронзи, латуні, коралів. Я їжджу по селах, спілкуюсь із людьми та з колекціонерами. Цікавлюсь як то колись було і пробую сам зробити. Це моє захоплення. Якщо хтось хоче купити, то треба замовляти. Вартість таких прикрас від 600 до 2500 гривень".

На з'їзд діаспори Романа запросили організатори виставки, які бачили його роботи на етнофестивалях.

Поруч із романом свої авторські вишивані плаття демонструє львів'янка Ірина Грицюк.

"Я працюю викладачем в Академії мистецтв на кафедрі дизайну костюму, - розповіла жінка. - Тут представлена виставка етнотематики від моїх дипломних робіт до останніх. Це не продаж, а оформлення приміщення, щоб створити український дух. Буває підходять, щоб купити. Але свої плаття я не продаю, хіба під замовлення можу пошити. Часто підходять українці з Москви, східної України й хочуть собі такі сукні. Їхня вартість від 2 тисяч гривень і більше, бо це ручна робота, плаття вишивається кілька місяців".

Також, у холі політехніки, де відбуватимуться головні події з'їзду української діаспори, представлені роботи Роксолани Богуцької, українське автентичне взуття, прикраси, одяг інших авторів.

На сходах розвішані великі фотографії різних пам'ятників та пам'ятних місць. На першому поверсі проводиться реєстрація учасників конгресу.

 

Зараз ви читаєте новину «Автентичні прикраси гуцульщини демонструють на з'їзді діаспори у Львові». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути