середа, 10 лютого 2010 11:19

Австрійський мільйонер роздав всі гроші задля свободи (ФОТО)

Австрійський мільйонер Карл Рабедер вирішив роздати увесь свій статок на суму близько $5 мільйонів на благодійність, не залишивши собі "ані пенні" після того, як зрозумів, що гроші лише роблять його нещасним.

47-річний бізнесмен вирішив продати абсолютно все своє майно - шикарну віллу в Тіролі з озером, сауною та чарівним видом на Альпи, ринкова вартість якої перевищує $2 мільйони, а також затишний будинок в Провансі. Мільйонер вже продав 6 катерів, автомобіль Audi-A8, і свій дизайнерський бізнес.

"Я хочу залишитися ні з чим. Абсолютно ні з чим. Гроші, які мали б давати щастя, лише заважають йому прийти", - сказав мільйонер.

Після позбавлення від джерела своїх страждань, Карл збирається купити просту дерев"яну хатинку в горах, або будиночок в Інсбруку. Всі його гроші підуть на рахунок благодійних організацій в Латинський Америці які займаються працевлаштуванням бідних, однак жодна з цих організацій не буде платити йому зарплатню.

Рабедер розповів, що виріс в бідній сім"ї і приклав немало зусиль, щоб розбагатіти. Однак чим більше він заробляв, тим більше усвідомлював, що гроші роблять його рабом речей, які насправді йому не потрібні, заважаючи жити по справжньому.

Багато років Карлу просто "не вистачало мужності" почати нове життя. Лише після подорожі на Гаваї він зрозумів, що "п"ятизіркове" життя насправді "жахливе, безсердечне і пусте". За словами мільйонера, він з дружиною витрачав шалені суми грошей, однак відчував, що всі навколо лише грають якість ролі - дружелюбності, або самовпевненості, однак ніхто там не був справжнім.

"А після відвідин бідних країн Африки та Південної Америки, я зрозумів, що є якийсь зв"язок між моїм багатством і їх бідністю", - сказав Рабедер.

Після позбавлення від матеріального майна, Карл нарешті відчув полегшення і свободу. Однак, він не засуджує тих, хто не готовий розстатися з багатством, і каже, що у своїх діях "слухався голосу свого серця і душі".

Gazeta.ua за матеріалами The Telegraph

Зараз ви читаєте новину «Австрійський мільйонер роздав всі гроші задля свободи (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути