Ексклюзиви
вівторок, 17 травня 2011 22:41

Австралія нагодує Україну м'ясом кенгуру?

Австралія нагодує Україну м'ясом кенгуру?

Австралія зацікавлена ??у поставках м'яса кенгуру на український ринок.

Про це повідомили в прес-службі Державної ветеринарної та фітосанітарної служби.

"Австралійської стороною було піднято питання про експорт м'яса кенгуру в Україну", - повідомили в прес-службі за підсумками зустрічі голови Держветслужби Івана Бісюка з послом Австралії в Україну Майклом Поттсом.

Австралійська сторона запропонувала, щоб фахівці ветеринарної медицини провели влітку аудит австралійських переробних підприємств, уточнивши перелік підприємств, які будуть входити в програму аудиту (бойні, ферми, лабораторії).

У свою чергу українська сторона передала свої пропозиції до компетентного органу ветеринарної медицини Австралії в частині узгодження сертифікатів на яловичину та баранину.

Нагадаємо, що Україна також вже закупила гречку з Китаю. Як сьогодні заявив голова Ради міністрів Криму Василь Джарти, через погану якість гречки покупці не хочуть її купувати, тому її фасують в українську упаковку.

"Купує незрозуміла структура, за незрозумілі кошти, за незрозумілою ціною, незрозумілої якості, фасують її незрозуміло де. Більш того, розуміють, що наша ментальність така, що не хочуть її люди їсти, фасують в українськуупаковку . Люди дізнаються про це тільки тоді, коли зварять, а від неї мамалига одна залишається!", - заявив Джарти.

Нагадаємо, що китайську гречку закупила скандально відома компанія "Хліб Інвестбуд". Її голова Роберт Бровді заявляв, що компанія буде продавати цей продукт в Україні собі в збиток.

Водночас, згідно з інформацією, яку повідомили в Державній продовольчо-зерновій корпорації України (ДПЗКУ) у відповідь на відповідний депутатський запит Володимира Ар'єва, закупили цю крупу в Китаї за ціною, яка в 2,5 рази перевищує стандартну її вартість.

Зараз ви читаєте новину «Австралія нагодує Україну м'ясом кенгуру?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути