вівторок, 22 січня 2008 11:53

Австралійське місто перетворилося на острів через повінь

 Більше 2 тисяч осіб евакуйовано з австралійського міста Есмералд (штат Квінсленд) через найсильніішу за останні 20 з гаком років повінь. За попередніми підрахунками, збиток від розгулу стихії обчислюється вже сотнями мільйонів доларів.

За словами очевидців, місто перетворилося на справжній острів, з усіх боків оточений водами річки Ногоа. В результаті безперервних злив затоплені житлові будинки, офіси, лікарні, школи, вугільні шахти, сільськогосподарські угіддя.

Рівень води у греблі перевищив максимальний 14-метровий рубіж і складає 16 метрів.

Тим часом до берегів Нової Зеландії наближається могутній циклон Funa, що супроводжується сильними дощами і шквальним вітром. Про це повідомляє у вівторок національна метеорологічна служба. У країні оголошено штормове попередження. Всі аварійно-рятувальні служби працюють у посиленому режимі.

Як заявив її представник Боб Макдевітт, основний удар стихії обрушиться на райони Нелсон, Кентербері, Таранаки, Марлборо і Гастінгс до вечора. За попередніми підрахунками, швидкість поривів вітру вже досягає 110-130 км на годину.

За словами Макдевітта, циклон може паралізувати транспортну інфраструктуру островів Південний і Північний, викликати повені, а також пошкодити лінії електропередачі.

Не утихає стихія і на території Сполученого Королівства. Британським рятувальникам довелося евакуювати сотні людей після повеней, що обрушилися. Дощ не припиняється, а прогнози синоптиків невтішні, повідомляє ІТАР-ТАСС.

Зараз ви читаєте новину «Австралійське місто перетворилося на острів через повінь». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути