пʼятниця, 15 травня 2009 12:39

Авіакомпанії зобов"язали не брехати про ціни на квитки

Авіакомпанії зобов"язали не брехати про ціни на квитки

Щонайменше, дев"ять авіакомпаній вводять в оману пасажирів під час продажу квитків в інтернеті. До такого висновку прийшла Європейська комісія .

У перелік недобросовісних авіаперевізників потрапили "Турецькі авіалінії", італійський Win Jet, російський "Аерофлот", латвійський Air Baltic, грецький Olympic Airlines і Emirates з ОАЕ. Про це повідомила єврокомісар з питань захисту прав споживачів Меглена Кунєва.

За її словами, з німецьким низькобюджетним перевізником Germanwings і австрійським Niki продовжуються переговори про усунення порушень.

Єврокомісар розкритикувала той факт, що на сайтах авіакомпаній вказані ціни на квитки значно нижчі, ніж вони коштуватимуть в результаті. Це відбувається через те, що авіаперевізники в початковій ціні не вказують різні додаткові збори або комісії, які покупець все одно буде вимушений сплатити.

Єврокомісія ще в 2006 р. заявила, що протидіятиме фальшиво заниженим цінам на квитки.

Проте деякі авіакомпанії не відреагували належним чином на попередження. За словами Кунєвої, це є сигналом, що ці фірми не піклуються про своїх клієнтів. В той же час Air France/KLM і British Airways 14 травня цього року завірили Європейську комісію, що внесуть відповідні зміни, тому буквально в останню мить були викреслені з "чорного списку".

В цілому, близько 40 компаній пообіцяли, що змінять інформацію на своїх інтернет-сторінках так, щоб не порушувати розпорядження ЄС. На це відведено час до липня 2009 р.

РБК-Україна, "Німецька хвиля"

Зараз ви читаєте новину «Авіакомпанії зобов"язали не брехати про ціни на квитки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути