субота, 06 червня 2020 13:23

Аваков розформував скандальний відділ поліції

Аваков розформував скандальний відділ поліції
У Павлоградському відділі поліцейські співпрацювали з злочинцями. Фото: Нацполіція

На Дніпропетровщині в Павлоградському відділі поліції правоохоронці співпрацювали з наркоторговцями та іншими злочинцями.

Наразі всіх співробітників відділку відсторонили від роботи, проводиться службова перевірка. Про це повідомляє прес-служба Нацполіції.

Як зазначається, Павлоградський відділок поліції чекає переформатування.

"Окрім розформування Павлоградського відділу поліції, будуть оптимізовані структури кримінальної поліції, превенції та підрозділів досудового розслідування. Особи, які претендуватимуть на керівні посади та особи, які проходять по базі внутрішньої безпеки, будуть змушені пройти процедуру перевірки на поліграфі. Після перевірок буде скорочено до 20% керівних посад", - заявив голова Нацполіції Ігор Клименко.

Як зазначається, тимчасовим керівником відділку призначено начальника Департаменту внутрішньої безпеки полковника Ігоря Мартищука. Протягом наступних трьох тижнів буде сформовано нову команду, працівники якої пройдуть атестацію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Катували, ґвалтували та вбивали: найгучніші скандали за участі правоохоронців за останні 10 років

Водночас міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що відсьогодні почнеться тотальне відпрацювання регіону. Аваков наголосив, що мова йде не лише про Павлоградський відділ поліції, але й про інші правоохоронні органи області.

"Саме тому, на цю проблему ми будемо дивитись дуже комплексно – на взаємодію з усіма органами влади та між собою. Мене принципово не влаштовує розповсюдження наркотиків, як у всій Дніпропетровській області, так і в Павлоградському районі", - підкреслив він.

4 червня працівники Департаменту внутрішньої безпеки НПУ, Державного бюро розслідувань та Служби безпеки України припинили діяльність злочинного угруповання, яке організував начальник Павлоградського відділу поліції. За попередньою версією слідства, керівник відділу поліції спільно з підлеглими вирішили штучно збільшити показники оперативно-розшукової діяльності. Для цього вони фальсифікували матеріали кримінальних проваджень.

Зловмисники, зокрема, залякували й катували підозрюваних для отримання "потрібних" показань, фабрикували штучні докази для подальшого виявлення і швидкого розслідування неіснуючих злочинів. Так, під час проведення понад 20 обшуків співробітники спецслужби вилучили матеріали фальсифікованих кримінальних проваджень, засоби для катувань та інші докази, що підтверджують злочинну діяльність співробітників поліції. Правоохоронці затримали сімох учасників угруповання.

Зараз ви читаєте новину «Аваков розформував скандальний відділ поліції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути