середа, 03 березня 2021 03:02

Аваков пояснив свою позицію щодо зброї та канабісу

Аваков пояснив свою позицію щодо зброї та канабісу
В Україні перевірять на законність усі дозволи власників зброї. Фото: volynnews.com

В Україні короткоствольну зброю повинні мати виключно правоохоронці.

"Щодо короткоствольної зброї. Всім чомусь хочеться мати короткоствольну зброю, але всі потім обурюються, що неочікувано хтось когось застрелив. А ви уявіть, що будь-який громадянин буде мати змогу мати короткоствольну зброю. Я – проти. Я за те, щоб людина, якщо у неї все у порядку з головою і з іншими ситуаціями, мала мисливську чи спортивну зброю. Що стосується короткоствольної зброї, її мають мати виключно співробітники правоохоронних органів, яким це потрібно", - сказав глава МВС Арсен Аваков в ефірі програми "В гостях у Гордона".

Коментуючи питання легалізації марихуани, Аваков сказав, що він не проти, аби канабіноїди видавалися по рецепту.

"Канабіноїди – це елементи витяжки з марихуани, присутні у таблетках, які видаються за електронним рецептом, якщо людині потрібно полегшити біль. Але я категорично проти того, щоб дозволити людям марихуану вирощувати на підвіконні в, умовно кажучи, двох горщечках, і потім покурювати", - зазначив очільник МВС.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Озброєні ножем і пістолетом чоловіки серед вулиці з'ясовували стосунки

Цього місяця в Україні перевірять на законність усі дозволи власників зброї. Ті, що з порушеннями, анулюють, а зброю вилучать. Причина перевірки — шахрайство правоохоронців.

"Поліція викрила корупційну схему видачі дозволів на придбання, зберігання та носіння дозволених видів зброї. А це — і мисливська вогнепальна нарізна, гладкоствольна зброя і так звані травмати. Оголошення про оформлення зброї без документів продажні поліцейські безсоромно розміщували в групах популярних месенджерів. У нас є інформація про понад 2 тисячі таких випадків", - сказав голова Нацполіції Ігор Клименко.

Через порушення він дав наказ розформувати всі підрозділи з контролю за обігом зброї. Натомість сформують нові з іншими працівниками.

Зараз ви читаєте новину «Аваков пояснив свою позицію щодо зброї та канабісу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути