Ексклюзиви
вівторок, 21 січня 2014 13:14

Асоціація власників зброї нагадала міністру МВС про своє існування

Українська асоціація власників зброї висловила стурбованість у зв'язку з наказом Віталія Захарченка, що дозволяє міліції стріляти з бойової зброї. Про це йдеться у відкритому зверненні членів асоціації до міністра внутрішніх справ.

"Під час жорсткого протистояння багато наших співгромадян, журналісти, працівники МВС, військовослужбовці ВВ отримали численні травми і поранення, у тому числі внаслідок порушення існуючих інструкцій при застосуванні спеціальних засобів. Однак, особливе занепокоєння викликає Наказ № 19 / 24796 за вашим підписом, зареєстрований в Міністерстві юстиції України 20 грудня цього року, який дозволяє правоохоронцям спецпідрозділу "Беркут" під час виконання наказів використовувати не тільки фізичну силу і спеціальні засоби, а й вогнепальну зброю. Звертаємося до вас як до керівника профільного відомства з вимогою виключити застосування вогнепальної зброї проти громадян України. Згідно з Конституцією України єдиним джерелом влади в Україні є народ і кожен співробітник МВС  вступаючи до лав правоохоронців, присягає саме Народу України і зобов'язується його захищати.

Повідомляємо Вам про те, що численне співтовариство українських власників зброї зайняла притаманну їй стриману і помірковану позицію, розуміючи, що у складний для України час необхідно дотримуватися вимог чинного законодавства і утримувати баланс у суспільстві. Тому ми вважаємо, що одне тільки припущення про можливість використання вогнепальної зброї проти громадян України - абсолютно неприйнятно , тому що може порушити хитку рівновагу", - пише у зверненні голова наглядової ради "Української асоціації власників зброї" Георгій Учайкін.

До звернення було додане багатозначне фото сейфу Асоціації.

Автор: Фото: zbroya.info
 

 

Зараз ви читаєте новину «Асоціація власників зброї нагадала міністру МВС про своє існування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

26

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути