Ексклюзиви
понеділок, 06 грудня 2010 12:31

Археологи знайшли священні камені інків (ФОТО)

Вперше у сучасній історії археологи виявили найбільші реліквії цивілізації американських інків - три Священних камені предків. Камені, знайдені групою британських вчених, здійснювали, за переказами, зв'язок між реальним і потойбічним світом.

Згадки про Священні камені інків містяться в хроніках іспанських завойовників Америки, що датуються XVI століттям. Вони мали конусоподібну форму та цінувалися дорожче за золото та інші коштовності.

Камені використовувалися інками в найурочистіших випадках, так як через них здійснювалась, на їхню думку, зв'язок людей з верховним божеством. Проте до сьогоднішнього дня ніколи не вдавалося виявити ці священні предмети.

Зараз британські вчені змогли знайти їх в перуанських Андах. Розкопки велися у високогірному містечку Інгапірка Вамінан - на місці, де колись розташовувався церемоніальний майданчик. Камені були закопані на глибині 2,5 метрів під жертовником.

Саме там їх і виявила експедиція співробітників трьох британських університетів та Британського музею, повідомляє ИТАР-ТАСС з посиланням на публікацію в лондонському тижневику The Observer.

"Це справжня наукова і культурна сенсація. Йдеться про унікальні відкриття і унікальні об'єкти", - заявив один з учених, які брали участь в розкопках, професор Колін Макеван.

Він повідомив, що знайдені Священні камені - це оброблений особливим чином білий і червоний андезит (вулканічна гірська порода, що нагадує граніт).

Зараз ви читаєте новину «Археологи знайшли священні камені інків (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути