понеділок, 13 квітня 2009 15:03

Археологи знайшли 53 унікальних гробниці з муміями (ФОТО)

Група єгипетських археологів виявила на південь від Каїра некрополь з десятками добре збережених мумій, вік деяких сягає чотирьох тисяч років.

Про це повідомив у неділю журналістам голова Вищої ради у справах старожитностей Єгипту Захі Хавас.

"У районі Фаюмського оазису, неподалік від піраміди в Лахуні, були знайдені висічені в камені 53 гробниці з добре збереженими муміями, - сказав Хавас.

Як стало відомо, чотири мумії епохи фараонів 22-ої династії (931-725 роки до нашої ери), можуть вважатися одними з кращих, коли-небудь знайдених у Єгипті.

"У гробницях є також мумії, вік яких перевищує чотири тисячі років, вони відносяться до періоду Середнього царства 2061-1786 років до нашої ери", - додав глава Вищої ради у справах старожитностей Єгипту.

Як повідомляється, знайдені мумії були загорнуті в лляну тканину і укладені в дерев"яні саркофаги, прикрашені бірюзою і позолотою.

Археологи виявили в гробницях також 15 розфарбованих погребальних масок, амулети та вироби з кераміки. Поруч з некрополем знайдені залишки похоронного храму.

За матеріалом РИА Новости

Зараз ви читаєте новину «Археологи знайшли 53 унікальних гробниці з муміями (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути