субота, 06 травня 2006 15:21

Археологи зібрали камбоджійський храм з трьохсот тисяч уламків

Французькі археологи відтворили Бафуон, індуїстський храм XI століття в Камбоджі, з трьохсот тисяч уламків, пише The Independent.

Частини будівлі, які входили в храмовий комплекс Ангкор, були розкидані на 75 гектарах джунглів. Роботи по відновленню храму почалися ще в 60-х роках минулого століття, але відтворення довелося зупинити, після того як владу в країні захопили "червоні кхмери" Пол Пота в 1975 році. Всі записи та розрахунки, зроблені французькими вченими у той час, були знищені.

До ідеї відновлення Бафуона повернулися в 1995 році. Група археологів з Франції, очолювана Паскалем Ройером, зміцнила фундамент зруйнованого храму бетоном. Камбоджійські каменярі, які брали участь у відновлювальних роботах 60-х років, допомогли французам правильно скласти уламки.

На даний час вдалося повністю відновити триповерхову будівлю. На остаточну реставрацію, включаючи відновлення внутрішнього вигляду храму, піде, за оцінками вчених, близько двох років, після чого Бафуон відкриють для відвідувачів, пишуть ПОДРОБНОСТИ.UA.


Зараз ви читаєте новину «Археологи зібрали камбоджійський храм з трьохсот тисяч уламків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути