Ексклюзиви
вівторок, 19 червня 2007 15:47

Араби створили власну Раду безпеки

Рішення про створення Арабської Ради миру і безпеки (АРМБ) вступає в силу у вівторок, заявив генеральний секретар Ліги арабських держав (ЛАД) Амр Муса.

За його словами, це стало можливо після того, як сім арабських держав подали в секретаріат ЛАГ документи про ратифікацію Статуту цього нового міжарабського органу.

Рішення про створення АРМБ було ухвалене на арабському саміті в Хартумі (Судан) в березні 2006 року і підтверджене через рік на зустрічі у верхах в Ер-Ріяді (Саудівська Аравія).

У завдання Ради входить врегулювання криз і конфліктів, протистояння викликам у сфері безпеки і загрозам миру, з якими стикається арабська нація.

АРМБ займеться профілактикою конфліктів між арабськими державами за допомогою систем раннього попередження і спеціальних баз даних, візьме на себе посередницькі місії і зусилля по усуненню причин напруги в міжарабських відносинах.

У разі потреби, Рада може приймати рішення про формування арабських миротворчих сил для їх направлення в зону конфлікту, а також про сприяння у відновлювальних роботах.

Крім того, Раді доручено координувати співпрацю арабських країн з міжнародними і регіональними організаціями в справі боротьби з організованою злочинністю і тероризмом, повідомляє РІА Новости.


Зараз ви читаєте новину «Араби створили власну Раду безпеки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути