вівторок, 03 листопада 2009 12:00

Аптеки на заході України ігнорують вказівки Тимошенко

Аптеки на заході України ігнорують вказівки Тимошенко
За дотриманням чинного законодавства при реалізації ліків та засобів медичного призначення на Волині слідкують 11 мобільних груп.

Протягом останніх чотирьох днів податківці перевірили 13 місцевих аптек спільно з представниками інших контролюючих органів. У трьох випадках зафіксували порушення податкового законодавства, а саме – перевищення граничних цін на препарати антивірусної групи.

Як повідомили в управлінні податкової міліції ДПА у Волинській області, на порушників складено адміністративні протоколи та донараховано штрафні санкції.

Контроль органів державної податкової служби за реалізацією лікарських засобів і виробів медичного призначення триває.

Окрім цього, у Тернополі було перевірено 17 аптечних закладів щодо виконання ними Постанови від 30 жовтня "Про встановлення граничних рівнів цін на окремі лікарські засоби і вироби медичного призначення".

За результатами перевірки встановлено, що в асортименті окремих обласних комунальних аптек порушено вимоги Постанови – відсутній затверджений перелік протигрипозних лікарських засобів та виробів медичного призначення (аміксин, таміфлю, азитроміцин, амізон, арбідол, аскорбінова кислота, мазь оксолінова, ремантадин). Виявлено також, що в аптечних закладах повністю відсутні захисні маски як одноразові, так і багаторазові.

Співробітники міліції Прикарпаття перевірили понад 160 аптечних закладів обласного та районних центрів. Як і варто було сподіватися, у більшості аптек медпрепарати для лікування грипу та пневмонії, а також засобів профілактики захворювання виявилися відсутніми.

Крім того, було зафіксовано ряд фактів безпідставного завищення цін на засоби профілактики та лікування цих захворювань.

Zaxid.net
Зараз ви читаєте новину «Аптеки на заході України ігнорують вказівки Тимошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути