Ексклюзиви
четвер, 04 листопада 2010 11:40

Януковичу докоряють більшою прихильністю до Московського патріархату

Януковичу докоряють більшою прихильністю до Московського патріархату

Українська асоціація релігійної свободи (УАРС) в середу, 3 листопада, оприлюднила заяву, в якій заявила про погіршення міжконфесійних відносин у країні.

На думку експертів УАРС, причиною є "особливе ставлення представників влади до однієї церкви і фактична дискримінація всіх інших". Як заявив директор УАРС Віктор Єленський, президент Віктор Янукович віддає перевагу Українській православній церкві Московського патріархату та ігнорує інтереси інших конфесій.

"За час свого президентства Віктор Янукович тричі зустрічався з патріархом Московським і всієї Русі Кирилом та жодного разу - з представниками Української православної церкви Київського патріархату, Української автокефальної церкви та конфесій, що входять у Всеукраїнську раду церков, які об'єднують практично 90% віруючих", - заявив Єленський.

За його словами, місцеві власті відмовляють усім конфесіям, окрім УПЦ МП, у виділенні земельних ділянок під будівництво культових споруд.

"Така ситуація може призвести до погіршення діалогу між українськими православними церквами, який намітився в останні роки", - вважає він.

Представники українських православних церков підтримують дану заяву і вважають, що президент Янукович повинен враховувати їх вимоги. У свою чергу, прихильники глави держави та члени УПЦ МП вважають заяви асоціації невиправданими, оскільки церква в Україні відокремлена від держави, пише Комерсант-Україна.

Нагадаємо, що 22 жовтня президент не приїхав на урочистості з нагоди 15-річчя патріаршества глави Української православної церкви Київського патріархату Філарета.

Довідка. УАРС - некомерційна організація, яка займається дослідженням церковного життя та міжконфесійних відносин. Вона створена у 2001 році і є підрозділом Міжнародної асоціації релігійної свободи, заснованої у 1893 році в США.

Зараз ви читаєте новину «Януковичу докоряють більшою прихильністю до Московського патріархату». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути