понеділок, 29 серпня 2011 20:35

Янукович не дочекався юшки за середньовічним рецептом
28

Фото: Фото: Олена Власова

Кількасот туристів з усієї області з'їхалися в понеділок 29 серпня до села Пересопниця, що за 35 км від Рівного. По обіді тут відкрили культурно-археологічний комплекс за 12 млн гривень. Окрім цього село із сотнею жителів отримало нову асфальтову дорогу та газ.

На ярмарку можна було перекусити. Продавали пиріжки, печене м'ясо, юшки, наливки. Людей зібралося дуже багато, із сусідніх сіл поприходили.

По обіді в Пересопницю прибув Віктор Янукович. Президент прилетів гелікоптером із Києва до Рівного, а звідти добирався в село машиною. Він мав відкрити Музей книги. Привіз із собою 9-кілограмову копію Пересопницького Євангелія до 450-річчя його написання.

Опозиціонери з партії "Свобода" викрикували йому – "Ганьба! Ганьба!'. Нарікали, що вранці їх не хотіли випускати з міста, завертали автобуси.

Факсимільну копію Євангелія поклали в окрему вітрину на другому поверсі пантеону-музею. Його звели всього за 3 місяці. На будівництво з держбюджету виділили 12 млн гривень. Інші об'єкти збудували за кошти спонсорів.

"Вкладати гроші в культуру, духовність та розвиток нашої держави – благородна справа, - сказав людям при зустрічі Віктор Янукович. – Село Пересопниця, де було написане Євангеліє, буде відроджуватися".

Оригінал манускрипту зберігається у науковій бібліотеці ім. Вернадського у Києві. Копію у Пересопниці відвідувачам дозволяють цілувати. Туристи хрестяться на неї і роблять фото на пам'ять.

Президент швидко оглянув музей – у вітринах розкладені знахідки, які археологи викопали у місцевих полях: ґудзики, хрестики, прикраси, уламки зброї та посуду. Потім поїхав в Житомирську область на відкриття розв'язки на трасі Київ-Чоп.

"А ми думали, що хоч юшкою за середньовічним рецептом пригостимо. У нас о 13-тій була дегустація для всіх бажаючих, - зауважили кухарки на ярмарку. – Он, у дерев'яному форті та садибі ще й реконструкцію давніх боїв показують. Хлопці з мечами ходять в обладунках боярської дружини, тягають на собі по 12-19 кіло ваги. Різні забавки і концерти будуть тривати до вечора."

Біля музею діє пошта на колесах. У вагончику продають унікальні художні конверти із штемпелем Пересопниці, які вийшли накладом 107 тисяч примірників. Звідси можна відправити листа у будь-який населений пункт країни.

Зараз ви читаєте новину «Янукович не дочекався юшки за середньовічним рецептом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

31

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути