понеділок, 29 серпня 2011 14:58

На Рівненщині міліція не пустила опозиціонерів до Януковича

29 серпня біля Народного дому в Рівному правоохоронці заблокували колону автобусів з представниками громадськості та опозиційних сил краю, які їхали на відкриття культурно-археологічного центру в селі Пересопниця Рівненського району.

У заході брав участь Віктор Янукович. Інцидент частково вдалося залагодити тільки після втручання нардепа від БЮТ Юрія Прокопчука та звернення опозиціонерів до керівництва ОДА.

"Правоохоронці аргументували свої дії тим, що у водіїв не було дозволів на перевезення пасажирів та спеціальної перепустки. Майже півтори години представники рівненського Комітету опору диктатурі марно намагалися переконати міліцію втому, що вона не має права перешкоджати поїздці. Попри заборону автобуси все-таки вирушили. Однак, на вулиці Дубенській їх знову заблокували", - розповів Володимир Попик із прес-служби обласної організації ВО "Батьківщина".

Він пояснив, що лише після телефонних дзвінків до народного депутата України Юрія Прокопчука та керівників Рівненської облдержадміністрації, автобуси з людьми пропустили до Пересопниці.

За словами Олександра Лащука, голови фракції "Свобода" в Рівнераді із трьох "свободівських" автобусів до Пересопниці міліція пустила тільки один.

"На виїзді з Рівного нас зупинили. Правоохоронці відкликали водіїв у сторону й "переконливо" пояснили, що далі їхати не варто. Тільки один автобус повіз наших активістів. Решта людей вирушили до легендарної Пересопниці пішки, добиралися попутками. На місці урочистостей до нас підійшли правоохоронці й почали переконувати, що нам не варто розгортати партійні прапори", - розповів він Gazeta.ua.

Президент перебуває з робочою поїздкою на Рівненщині. Він взяв участь у церемонії відкриття Центру променевої терапії обласного онкологічного диспансеру та ознайомився з роботою Рівненського центру професійно-технічної освіти Державної служби зайнятості України.

У селі Пересопниця Рівненського району Віктор Янукович взяв участь в урочистих заходах із нагоди 450-річчя Пересопницького Євангелія.

 

Зараз ви читаєте новину «На Рівненщині міліція не пустила опозиціонерів до Януковича». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути