середа, 01 серпня 2007 11:03

Янукович: Ми затвердили новий порядок у державі

Прем"єр-міністр України Віктор Янукович вважає, дату початку роботи свого уряду затвердженням нового порядку в країні. Про це він заявив, відкриваючи розширене засідання уряду в середу.

"Через декілька днів виповнюється рік з того часу, як наша команда після перемоги на парламентських виборах 2006 року сформувала уряд. Цей день залишиться в українській історії як дата затвердження нового конституційного порядку – парламентсько-президентської моделі влади", - зокрема сказав прем"єр.

За словами прем"єра, у серпні минулого року з"явилася можливість створення ефективної, відповідальної влади. Янукович упевнений, що тоді виконавча влада була готова розділити відповідальність з парламентською коаліцією і Президентом.

Він підкреслив, що уряд тоді розумів, що працюватиме в складних умовах. "Зробивши аналіз економічної ситуації, ми побачили, що ідеологія соціального популізму, якою користувалися наші попередники, повністю вичерпала економіку і привела до виникнення цілого комплексу гострих проблем. Серед таких проблем були: провал виконання державного бюджету? скорочення інвестицій", - пригадав глава уряду.

На його думку, саме робота попереднього уряду привела до виникнення тарифної кризи в країні.

Янукович зазначив, що першим кроком його уряду було наведення ладу в державних фінансах. Прем"єр підкреслив, що Кабмін відновив діалог між бізнесом і владою, а також налагодив зовнішньополітичні відносини з Росією і Євросоюзом.

Глава уряду розповів, що з початку цього року Кабмін приступив до етапу забезпечення економічного зростання. За його словами, результати першого півріччя свідчать, що уряду вдалося виконати і цю частину своєї програми. Янукович підкреслив, що зараз спостерігається поліпшення ситуації у всіх сферах економіки.

Прем"єр наголосив, що за час роботи його уряду рівень заробітної плати зріс майже на 25%, а пенсій – на 20%.

ВК той же час, Янукович заявив, що "не просто йде боротьба з корупцією. "До перемоги над цим ганебним явищем ще далеко", - сказав він, передає Форум.
Зараз ви читаєте новину «Янукович: Ми затвердили новий порядок у державі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути