Ексклюзиви
вівторок, 15 лютого 2011 18:03

Янукович довірив Табачнику створення українських електронних підручників

Янукович довірив Табачнику створення українських електронних підручників

Державне підприємство "Харківський приладобудівний завод ім. Т. Г. Шевченка" (ДП ХПЗ ім. Т. Г. Шевченка, Харків) може зайнятися випуском електронних підручників.

Про це повідомив голова Харківської обласної державної адміністрації (ОДА) Михайло Добкін.

На засіданні регіонального комітету з економічних реформ за участю президента України Віктора Януковича у Харкові він зазначив, що проект називається "Відкритий світ".

За його словами, на розробку в США експериментального зразка пристрою, який планується виробляти, було витрачено $ 60 млн. Добкін повідомив, що вартість одного пристрою разом з програмним забезпеченням і методичним матеріалом становитиме близько 1600 грн, термін окупності - півроку. Він зазначив, що пілотний проект із розробки і дослідного виробництва електронних підручників за підтримки президента та Агентства з інвестицій і управління національними проектами можна буде здійснити за 9 місяців.

У реалізації та подальшому розвитку цього проекту зацікавлені також представники компанії "Microsoft-Україна", заявив Добкін. Зокрема, йдеться про розробку і виробництві спільно з "Microsoft" нових електронних пристроїв та комп'ютерної техніки для західного ринку.

"Цю регіональну ініціативу треба підтримати і підключитися міністерству повністю до цього", - вислухавши доповідь, сказав Янукович, звертаючись до міністра освіти і науки Дмитра Табачника.

За матеріалами: Інтерфакс-Україна

Зараз ви читаєте новину «Янукович довірив Табачнику створення українських електронних підручників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути