неділя, 17 листопада 2013 13:26

Anonymous заявляють, що зламали сервер української митниці

Anonymous заявляють, що зламали сервер української митниці
Фото: theguardian.com

Всесвітньо відомі хакери групи Anonymous зламали сервер української митниці, що відповідає за перевезення товарів в регіони Дунаю й Чорного моря, передає ТСН.

"Матеріали, які хакери викрали з сервери одеської митниці, вказують на незаконні операції з нафтою та газом, корупційні схеми й хабарництво. Всього в інтернет потрапило близько 1 Гб секретної інформації, яку Anonymous пропонують скачати прямо зі свого сайту".

Хакери стверджують, що більша частина інформації стосується колишнього керівника Державної митної служби України Ігоря Калєтніка, який покинув цей пост після обрання депутатом в 2012 році. Зараз він обіймає посаду першого заступника голови Верховної Ради України.

Нагадаємо, що раніше, 23 жовтня, на сайті міжнародної хакерської групи Anonymous з'явилося повідомлення про злом серверів провайдера EuroTraceTelcom, який обслуговує, за їх словами, українське зовнішньополітичне відомство, й крадіжку всієї електронної пошти з домену МЗС mfa.gov.ua.

У повідомленні міститься посилання на архів частини листування, пов'язаної з посольством України в Азербайджані. За заявою зломщиків, в цьому листуванні є інформація про діяльність екс-прем'єра України Юлії Тимошенко в минулі роки, а також зв'язки глави НАК Нафтогаз України Євгена Бакуліна з ФСБ РФ, українськими міністрами й депутатами, нафтовими групами з ОАЕ та Азербайджану, про пересилання військових вантажів та інше. Крім того, в повідомленні містяться прев'ю архіву та скріншоти кількох документів.

У свою чергу, в Міністерстві закордонних справ України спростували поширену напередодні інформацію про злом сервера й пошти відомства.

Зараз ви читаєте новину «Anonymous заявляють, що зламали сервер української митниці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути