вівторок, 18 березня 2008 15:40

Ані Лорак виступатиме під четвертим номером на Євробаченні

Ані Лорак виступатиме під четвертим номером на Євробаченні

На міжнародному конкурсі пісні "Євробачення-2008" пройшло жеребкування виступів учасників. Представниця України Ані Лорак виступить в другому півфіналі 22 травня під номером 4.

Жеребкування відбулося під час зустрічі керівників делегацій країн-учасниць "Євробачення-2008".

Конкурс "Євробачення-2008" складається з двох півфіналів, в кожному з яких беруть участь по 19 країн, і фіналу, в який автоматично потрапляють країни-засновники Євробачення (Велика Британія, Франція, Іспанія, Німеччина) і Сербія як країна-переможець "Євробачення-2007" і організатор конкурсу в нинішньому році.

Згідно з результатами жеребкування, перший півфінал пісенного форуму 20 травня відкриє Чорногорія, а завершиться кваліфікаційний раунд виступом виконавця з Греції. Представникові Росії Дімі Білану дістався 18-й, передостанній номер першого півфіналу. Порядок виступу в першому півфіналі наступний: 1. Чорногорія, 2. Ізраїль, 3. Естонія, 4. Молдова, 5. Сан-Маріно, 6. Бельгія, 7. Азербайджан, 8. Словенія, 9. Норвегія, 10. Польща, 11. Ірландія, 12. Андорра, 13. Боснія і Герцеговина, 14. Вірменія, 15. Нідерланди, 16. Фінляндія, 17. Румунія, 18. Росія, 19. Греція.

Другий півфінал, 22 травня, в якому бере участь Ані Лорак, відкриє Ісландія. У другому півфіналі свої композиції представлять також: 2. Швеція, 3. Туреччина, 4. Україна, 5. Литва, 6. Албанія, 7. Швейцарія, 8. Чехія, 9. Білорусь, 10. Латвія, 11. Хорватія, 12. Болгарія, 13. Данія, 14. Грузія, 15. Угорщина, 16. Мальта, 17. Кіпр, 18. Македонія, 19. Португалія.

Що стосується країн-засновників Євробачення, Німеччина і Іспанія транслюватимуть перший півфінал і голосуватимуть за його учасників, а Франція і Велика Британія - другий півфінал і відповідно голосувати. Господиня нинішнього конкурсу Сербія транслюватиме обидва півфінали, але голосуватиме тільки в другому. Сам фінал пройде 24 травня, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Ані Лорак виступатиме під четвертим номером на Євробаченні ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути