Ексклюзиви
вівторок, 26 липня 2011 18:36

Спецтема: Бійня у Норвегії

Андерс Брейвік - божевільний - адвокат терориста

Андерс Брейвік - божевільний - адвокат терориста

Адвокат запідозреного в тероризмі Андерса Беринга Брейвіка заявив, що справа вказує на те, що його клієнт божевільний. Під час прес-конференції у столиці Норвегії Осло адвокат Ґейр Ліппестад сказав, що Брейвік не усвідомлює ні масштабів трагедії, ні реакції громадськості на атаки в п'ятницю, в результаті яких загинуло 76 людей.

Ліппестад заявив репортерам, що надто рано сказати, чи його клієнт визнає себе божевільним.

Брейвік визнав, що він підірвав начинений вибухівкою автомобіль у столиці і розстріляв учасників табору для молоді, але не визнав себе винним у тероризмі, кажучи, що він хотів врятувати Європу від того, що назвав мусульманською колонізацією.

Адвокат Ліппестад заявив, що його клієнт сказав, що прийняв наркотики, щоб бути "сильним, ефективним і пробудженим". За словами адвоката, Брейвік сказав, що він належить до антиісламської мережі, яка має дві групи в Норвегії та ще кілька за кордоном. Проте норвезька поліція і експерти піддають під сумнів ці твердження.

Нагадаємо, подвійний теракт стався у Норвегії 22 липня. Андерс Брейвік, що стріляв у молодіжному таборі на острові Утойя, вже визнав себе винним у скоєнні вибуху в урядовому кварталі в Осло і у розправі над учасниками збору соціал-демократичної молоді на острові Утойя. Свої дії він визнав "жорстокими" але "необхідними".

Зараз ви читаєте новину «Андерс Брейвік - божевільний - адвокат терориста». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути