Ексклюзиви
середа, 06 вересня 2023 14:03

Спецтема: Війна Росії проти України

Аналітики США оцінили подальшу стратегію контрнаступу ЗСУ

Аналітики США оцінили подальшу стратегію контрнаступу ЗСУ
В США оцінили подальшу місто-мету ЗСУ після заходу в Роботине. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Прорив Збройних сил України на півдні був критично важливим, адже зробив прогалину в обороні Росії, яку тепер необхідно розширити.

Це, своєю чергою, дасть шанс проводити ефективніші контратаки по флангам РФ, пише The New York Times.

"Американські військові аналітики Майкл Кофман і Роб Лі оцінили подальшу стратегію армії України після захоплення селища Роботине на Запоріжжі, до якого вдалося прорватися 22 серпня. Незначне просування на ділянці фронту від Роботиного на схід до селища Вербове може зробити сили окупантів вразливими для контратак з флангів", – зазначає видання.

Ширша "діра" в обороні РФ дозволить ЗСУ залучити більше техніки й особового складу для підтримки просування своїх сил на південь.

Захоплення Роботиного також перериває лінію постачання Росії до Криму, ускладнюючи росіянам логістику.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сили оборони наступають на двох напрямках: свіжі карти боїв

"Кінцевою стратегічною метою цього прориву є місто Токмак – важливий автомобільний і залізничний вузол для обох армій, розташовний приблизно в 15 милях на південь від Роботиного", – констатують експерти.

Однак, щоб отримати контроль над Токмаком, ЗСУ спочатку повинні повністю ліквідувати основну оборонну лінію порога навколо села Вербове, а також інші додаткові сили оборони, які може задіяти Росія.

У перспективі це свідчить про повільну та виснажливу боротьбу в цій зоні бойових дій. Вона може тривати ще декілька місяців з імовірністю великих втрат.

Збройні сили України успішно продовжують наступ на захід Запорізької області. Наші воїни просуваються вздовж лінії російських укріплень, повідомив Інститут вивчення війни (ISW).

Геолокаційні кадри від 5 вересня свідчать, що росіяни завдають ударів по українських позиціях на північний захід і захід від Роботиного. Це вказує на те, що ЗСУ просунулися в район поблизу населеного пункту, про контроль якого заявляли окупанти.

Додаткові геолокаційні кадри від 5 вересня показують, що українські сили також просунулися на південь від Роботиного та на північний захід від Вербового, що приблизно в 10 км на схід від Роботиного.

Зараз ви читаєте новину «Аналітики США оцінили подальшу стратегію контрнаступу ЗСУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути