неділя, 14 квітня 2024 08:28

Спецтема: Війна Росії проти України

Аналітики спрогнозували наслідки затримки військової допомоги Україні від США

Аналітики спрогнозували наслідки затримки військової допомоги Україні від США
Українські війська відбивають ворожі удари на різних ділянках фронту. Фото: t.me/landforcesofukraine

Російські загарбники зможуть продовжувати наступ, якщо США затримуватимуть або не надаватимуть військову допомогу Україні.

РФ нині створює резерви оперативного та стратегічного рівня, здатні підтримувати поточні наступальні операції в Україні, ймовірно, для підтримки очікуваних весняно-літніх наступів. Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

За даними аналітиків, поточна схема російських наступальних операцій дозволяє елементам підрозділів, що беруть участь у менш інтенсивних діях, відпочивати і відновлюватися.

Пізніше російські війська можуть активізувати зусилля на іншому оперативному напрямку, змусивши українські сили перерозподілити свої оборонні ресурси по всій зоні бойових дій та створивши вразливості, якими можуть скористатися російські сили.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Майже 900 окупантів та багато техніки: Генштаб оновив дані про втрати РФ

Ці російські резерви навряд чи будуть готові діяти як сили проникнення першого ешелону або експлуатаційних сил другого ешелону, здатних проводити великомасштабні механізовані атаки у 2024 році, поки українські війська мають засоби для опору їм.

За оцінками аналітиків, війська РФ, швидше за все, використовували б ці резерви для доукомплектування або посилення існуючих формувань і продовжили б атаки під керівництвом піхоти з випадковими обмеженими кидками механізованої техніки на обраному ними напрямку в ключові моменти.

"Якщо США не відновлять надання допомоги Україні, а українським силам, як і раніше, не вистачатиме необхідної артилерії, зокрема, боєприпасів для протиповітряної оборони, навіть погано навчені та погано оснащені російські війська можуть бути в змозі проводити успішні наступальні операції", - зазначають в ISW.

Протягом минулої доби на фронті в Україні відбулося 76 бойових зіткнень.

Загалом ворог завдав одного ракетного та 109 авіаційних ударів, здійснив 115 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях українських військ та населених пунктах. Про це вранці 14 квітня повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

Зараз ви читаєте новину «Аналітики спрогнозували наслідки затримки військової допомоги Україні від США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути