субота, 25 серпня 2007 14:13

Амстердам - найбільш багатонаціональне місто в світі

 Амстердам - найбільш багатонаціональне місто у світі. До такого висновку прийшов муніципалітет нідерландської столиці. За даними амстердамської влади, 1 січня нинішнього року тут проживали представники 177 національностей. Мається на увазі громадянство, а не етнічне походження.

На другому місці в світі по цьому показнику - бельгійський Антверпен. У ньому проживають представники 164 національностей, у Нью-Йорку - 150, що дозволяє йому займати третє місце.

Представник 177-ої національності поселився в Амстердамі в 2006 році - тоді в столиці Нідерландів влаштувався громадянин африканської держави Малаві.

У Амстердамі - 743 тисячі 104 жителів. Серед них більше всього голандців, тобто людей, що мають нідерландське громадянство - 532 тисячі 548. Їх етнічне походження може бути різним.

З іноземців, тобто людей, що не мають нідерландського громадянства, більше всього в Амстердамі проживає марокканців - 64 тисячі 588 людей, турків - 37 тисяч 421, британців - 10 тисяч 244, німців - 6 тисяч 670 і сурінамців - 5 тисяч 609, пише РІА Новости.
Зараз ви читаєте новину «Амстердам - найбільш багатонаціональне місто в світі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути