середа, 16 травня 2012 11:33

Amnesty International вимагають створити в Україні орган захисту від міліції

Amnesty International вимагають створити в Україні орган захисту від міліції
Суспільство боїться українських силовиків. Фото: radiosvoboda.org

Amnesty International закликала Україну перед Євро-2012 створити незалежний орган, який розслідуватиме факти насильства в міліції. Про це повідомляє прес-служба організації.

Amnesty International зазначила, що закон є важливим кроком, щоб приборкати злочинність міліції.

"Хоча ми вітаємо введення нових гарантій захисту від катувань з боку міліції та жорстокого поводження, деякі аспекти закону не вступлять в силу ще п'ять років", - сказав представник організації в Україні Макс Такер.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За минулий рік міліція закатувала майже мільйон українців

"При існуючому стані речей фанати, які відвідують Євро, можуть опинитися під загрозою з боку міліції. Швидке створення незалежного органу з розслідування цих злочинів стало б викликом, для сил, які звикли до незаконного поводження", - вважає Такер.

За його словами, українська прокуратура зараз працює разом зі співробітниками міліції для вирішення звичайних злочинів, і часто відмовляється порушувати кримінальні справи проти своїх колег.

Організація також навела приклад смерті студента Ігоря Індило в результаті протиправних дій міліції як один з багатьох, які зараз вимагають негайного розслідування.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вінницький правозахисник: "У міліції нове захоплення - катувати людей"

"Той факт, що знадобилося два роки інтенсивного освітлення в ЗМІ та рішення суду тільки для того, щоб відкрити розслідування, свідчить про те, наскільки глибокими є недоліки існуючої системи", - зазначив Такер.

На його думку, без установи, яка б притягувало офіцерів до відповідальності, українська міліція буде продовжувати бити і катувати як їм заманеться. За словами Такера "у всіх випадках, про які не знають ЗМІ, міліціонери вийдуть сухими з води".

Зараз ви читаєте новину «Amnesty International вимагають створити в Україні орган захисту від міліції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути